«Ο Μήτρος και ο Τζίμης – τα ποντικάκια του Αισώπου» στην Πύλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, και ώρα 8:15μ.μ., στον Αύλειο χώρο οικίας Τσικλητήρα, στην Πύλο, το Κουκλοθέατρο «ΦιλΦαρί» θα παρουσιάσει την κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Μήτρος και ο Τζίμης – τα ποντικάκια του Αισώπου».

Είναι ένα έργο βασισμένο στο μύθο του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης».

Ο μύθος είναι γεμάτος μηνύματα και προβληματισμούς, μέσα από ευχάριστους διαλόγους και άφθονο χιούμορ, ώστε, να ενεργοποιήσει την κρίση των παιδιών και να τα προτρέψει στον εποικοδομητικό διάλογο.

Προβάλλονται πολλές από τις ανθρώπινες αξίες που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν, όπως η αγάπη, η φιλία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση του ανθρώπου στο συνάνθρωπο, η αξία της ελευθερίας και της ελεύθερης επιλογής. Επίσης, παρουσιάζονται τα θετικά και τα αρνητικά που μας παρέχει η ζωή στη φύση, αλλά και στην πόλη αντίστοιχα.

Οι κούκλες της παράστασης διαθέτουν μια νέα, πρωτοποριακή μορφή, η οποία προκύπτει από το συνδυασμό της παραδοσιακής γαντόκουκλας, της μαρότας και της θεατρικής μάσκας. Ο κουκλοπαίκτης με τη βοήθεια μηχανισμού, που είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό της κούκλας, κινεί με δεξιοτεχνία χέρια και στόμα, ώστε να ζωντανεύουν οι ήρωες και να ενθαρρύνουν τα παιδιά σε αυθόρμητη συμμετοχή!!!

Η παράσταση είναι ζωντανή και έχει άμεση επικοινωνία με τους θεατές.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φέρτης

Ηθοποιοί – Κουκλοπαίκτες: Φίλιππος Φέρτης, Μαρία Λίγγρη

Αίσωπος (φωνή): Γιάννης Φέρτης

Σκηνικά – Κατασκευή κούκλας: Ιωάννα Κατσιαβού

Μουσική επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Μπάμπης Χαρίτος

Μελωδία τραγουδιών: Μαρία Κατσούλη

Στούντιο ηχογράφησης: Incognito Sound

Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Λίγγρη

 

Γενική είσοδος: 6,00ευρώ