Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ομιλητής στην Αυστραλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Σύδνεϋ, βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ώστε να συμμετάσχει ως εισηγητής, στην 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση συμμετέχουν επίσης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου.

Κατά την έναρξη της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την Εισηγητική Ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ανέπτυξε την Εισήγησή του με θέμα : “Ιερωσύνη: Χάρισμα εν τη Εκκλησία και διακονία εν τω κόσμω”.
Οι εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και με άλλες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.