«Ο Μπακαλόγατος» από τη θεατρική ομάδα γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την επιτυχία της παράστασης “Σου το είπαν ή… το σκέφτηκες;», ενός από τα πιο ιδιαίτερα θεατρικά έργα του Νιλ Σάιμον, «Οι Ηλίθιοι», που παρουσίασε στις αρχές του 2018, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών φέτος παρουσιάζει στο κοινό την παράσταση «Ο Μπακαλόγατος – η δικαίωση» (Της κακομοίρας) του Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αλεξανδρόπουλου!

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο.

Παραστάσεις θα δοθούν από το Σάββατο έως και την Τρίτη την ίδια ώρα!

Γενική είσοδος 5 ευρώ, για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Ο «Μπακαλόγατος» είναι το θρυλικό έργο που γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1963, με τεράστια επιτυχία και με ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από το Ζήκο, που υποδυόταν ο μεγάλος ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος, στον καλύτερο ίσως ρόλο
της καριέρας του!

Σύμφωνα με το «στόρυ», ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με τη Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του προσποιείται ότι ανταποκρίνεται.

Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένο με την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να τη ζητήσει από τον πατέρα της.
Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλοι υποψήφιοι γαμπροί… Όλα αυτά επί σκηνής, από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.