Ο Νίκος Κοτταρίδης επικεφαλής της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της “Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών” μετά από διεργασίες που έλαβαν χώρα στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Η παράταξη αριθμεί πλέον 8 Δημοτικούς Συμβούλους καθώς μετά την ανεξαρτητοποίηση του επικεφαλής Γιώργου Τσώνη αλλά και της Γωγώς Παναγοπούλου αποχωρούν και οι Γιώργος Γρουσουζάκος, Γιώργος Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Αθανάσιος Κανελλόπουλος, καθώς ήταν αυτοί που απουσίαζαν σήμερα, όπως αναφέρεται και στην ακόλουθη δήλωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πρόσφατες απρόσμενες ανεξαρτητοποιήσεις από το Συνδυασμό μας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του δημοτικού συμβούλου και μέχρι πρότινος επικεφαλής του συνδυασμού μας, τέως Δημάρχου Γεωργίου Τσώνη και της δημοτικής συμβούλου, τέως αντιδημάρχου και αναπληρώτριας Δημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου ήταν επόμενο να προκαλέσουν σημαντικές αναταράξεις και αλλαγές στον συνδυασμό μας. Έτσι ακολούθησαν, όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι, οι ανεξαρτητοποιήσεις τεσσάρων δημοτικών συμβούλων που είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό μας.

Ύστερα απ’ αυτά θα μπορούσαμε και εμείς ακολουθώντας την ίδια λογική, να ανεξαρτητοποιηθούμε , να διαλύσουμε το συνδυασμό μας και να τραβήξει ο καθένας τον φαινομενικά εύκολο δρόμο του. Δρόμο χωρίς μέλλον και προοπτική.
Δεν προτιμήσαμε όμως αυτή τη λύση. Αισθανόμαστε βαρύ το φορτίο που επωμιστήκαμε από την ώρα που οι συνδημότες μας με την ψήφο τους μας εξέλεξαν για τους εκπροσωπήσουμε. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Η παράταξη μας τραυματίστηκε βαρύτατα από τις εξελίξεις αυτές. Όμως έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στα πόδια μας και ανταποκριθούμε στο ρόλο και τις ευθύνες μας, με ήθος και αξιοπρέπεια.

H παράταξη μας ως Δημοτική Αρχή την προηγούμενη τετραετία δρομολόγησε πολλά και σημαντικά έργα, παρά της όποιες αδυναμίες μας στην επικοινωνιακή διαχείριση, τις δυσλειτουργίες η τις παραλήψεις μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της, αδρανής και άτολμη διαχειρίζεται τη δημοτική πραγματικότητα με επικοινωνιακούς όρους και ρουσφετολογικές αντιλήψεις. Προσπαθεί να απαξιώσει το έργο μας, την ώρα που σε μεγάλο βαθμό το συνεχίζει παρουσιάζοντας το σαν δικό της, και επειδή δεν έχει μέχρι τώρα ουσιαστικό αντίλογο οδηγείται σε υπέρμετρη αλαζονεία και
αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Έχουμε χρέος να μπούμε εμπόδιο σ’ αυτή την κατηφορική πορεία που θα έχει άμεσες επιπτώσεις για το μέλλον του Δήμου μας.
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από τις νέες συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν για τιμήσουμε την ψήφο των συνδημοτών μας. Θα σταθούμε κριτικά απέναντι στη Δημοτική Αρχή, ελέγχοντας τη, όπως ορίζουν οι νόμοι του Κράτους και ο Δημοτικός Κώδικας. Παράλληλα θα συμβάλουμε δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας και με τις προτάσεις φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την όποια προσπάθεια βρίσκεται σε αναπτυξιακή και δημοκρατική κατεύθυνση.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το ρόλο χρειάζεται ανασυγκρότηση των δυνάμεων μας. Άλλωστε αυτό προβλέπει και ο Δημοτικός Κώδικας. Το πρώτο βήμα σ’ αυτή την προσπάθεια είναι η εκλογή του νέου επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας. Έτσι στη σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε αποφασίσαμε ομόφωνα, την εκλογή του Νίκου Κοτταρίδη στη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού μας. Η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, είτε από τη θέση του αντιδημάρχου, είτε από τη θέση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, η δημοκρατική του συμπεριφορά, το ήθος του και η συναινετική του διάθεση, αποτελούν εχέγγυα για μια επιτυχημένη θητεία στο νέο του ρόλο. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά θα τον ακολουθήσουμε με συνέπεια και ευθύνη, για να συμβάλλουμε σε μια δημοκρατική, δημιουργική και αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Μεσσήνης.

Για την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Βουτιέρος Γιώργος
Καρύδης Χρήστος
Κοτταρίδης Νίκος
Μπουρίκας Κων/ντίνος
Ξενογιάννης Νίκος
Τράκας Ανδρέας
Τσάμης Κώστας
Τσερπές Τάσος