Ο Περικλής Μαντάς στα ΚΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, με αφορμή την εκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της COVID-19 στις περιοχές αυτές.

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για όλες τις δράσεις των δύο Κέντρων Υγείας, καθώς και να συζητήσει από κοντά για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία τους, με τους Διευθυντές κ. Αλέξανδρο Τζωρτζίνη (ΚΥ Γαργαλιάνων) και κα Βασιλική Αγγελοπούλου (ΚΥ Φιλιατρών). Όπως διαπίστωσε και ο βουλευτής, αυτή τη στιγμή το ΚΥ Φιλιατρών δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο λόγω μη επαρκούς αριθμού ειδικευμένων ιατρών. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής σχεδιασμός και άμεση κινητοποίηση, προκειμένου αφενός να βρεθεί τρόπος ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, αλλά και αφετέρου να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με ιατρικό προσωπικό το συντομότερο δυνατόν.

Όσον αφορά στο ΚΥ Γαργαλιάνων, όπου οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κανονικά, ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την καθημερινή λειτουργία του κέντρου, καθώς και τις δυνατότητές του σε παροχή υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα συζήτησε αναλυτικά με τους αρμόδιους για το πρόγραμμα βελτίωσης των εγκαταστάσεων, το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με χρήση πόρων από το τρέχον πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μαντάς ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ευχαρίστησε τους υγειονομικούς που εργάζονται στα δύο Κέντρα Υγείας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, και παράλληλα δεσμεύθηκε απέναντί τους ότι θα είναι πάντα διαθέσιμος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.