Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος στο Δημαρχείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχήθηκε στον Π. Νίκα με την ευκαιρία της εκλογής του ως Περιφερειάρχη και συζήτησαν επί διαφόρων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας της συναντήσεως, ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι είχε τη χαρά να δεχθεί το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο οποίος ανδρώθηκε στην Καλαμάτα και την υπηρέτησε επί πολλά χρόνια πριν την ανάδειξή του σε Επίσκοπο, ο οποίος διαποιμαίνει τη γειτονική μας Μητρόπολη. Τον ευχαρίστησε δε «για την τιμή της επίσκεψής του στο Δημαρχείο, την ευλογία του, την αγάπη του και για την καθοδήγησή του» και του προσέφερε καλλιτεχνικό έργο που αναπαριστά το «ριζωμένο Σταυρό». Πρόκειται για «λεπτομέρεια από την πρώτη σφραγίδα, που μπήκε στο κείμενο, το οποίο στάλθηκε στην Ευρώπη το 1821, από τη Διακήρυξη προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές», όπως ανέφερε ο Π. Νίκας, τονίζοντας πως ο Σταυρός, που είναι ριζωμένος στην ψυχή του έθνους, πλαισιώνεται από τις λέξεις «Πατρίς και Δικαίωμα», που δείχνουν για τι πολέμησαν οι πρόγονοί μας. Επίσης, του επέδωσε αντίγραφο της Προειδοποιήσεως, που σφραγίσθηκε με τη σφραγίδα αυτή.
Ο Δήμαρχος προσέφερε, επίσης, στο Μητροπολίτη τον τουριστικό Οδηγό της Καλαμάτας, που αποτελεί έκδοση του Δήμου, καθώς και βιβλίο των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της πόλης
Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τα δώρα και του έδωσε εγκάρδιες ευχές και συγχαρητήρια για την επιτυχία του και την ανάδειξή του σε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τόνισε δε τα εξής: «Η αγάπη είναι εφευρετική. Πιστεύω ότι την έχετε και θα τη δείξετε με τα πολλά έργα, τα οποία και έχετε προγραμματίσει και θα βοηθήσει ο Θεός να τα πραγματώσετε. Και εγώ σας γνωρίζω, όπως είπατε προηγουμένως, τόσα χρόνια. Σας έχω κλείσει στην καρδιά μου και ζω με την ελπίδα ότι θα αφήσετε εποχή, θα βάλετε τη σφραγίδα σας σε κάθε έργο κοινής ωφελείας και στα μεγάλα έργα, για τα οποία είπατε και σε ό,τι άλλο η εφευρετική – επαναλαμβάνω – αγάπη σας θα σας καθοδηγεί. Έχετε αγάπη σ’ αυτόν τον τόπο και έχετε και ήθος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Ο λαός περιμένει πάρα πολλά από σας και πιστεύω ότι δεν θα τον διαψεύσετε».
Ο Π. Νίκας διαβεβαίωσε το Σεβ. Μητροπολίτη πως «θα είμαστε δίπλα στην Εκκλησία», δίπλα στον κ. Ευστάθιο και σε όλες τις Μητροπόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «και θα συνδράμουμε κατά το δυνατόν ώστε το έργο σας να υποβοηθείται και από μας. Ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης, ο ρόλος της Εκκλησίας είναι πάρα πολύ σπουδαίος, γιατί ο λαός μας χειμάζεται και έχει ανάγκη και από πνευματική βοήθεια και από ψυχική συνδρομή και, ασφαλώς, και από έργο κοινωνικό. Θα συνεργαστούμε μαζί σας – έχουμε την καλύτερη διάθεση – και με σας και με τους άλλους Σεβασμιωτάτους, ώστε να πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. Άλλωστε, τον ίδιο λαό υπηρετούμε όλοι μας». Ο κ. Ευστάθιος ανταπάντησε ως εξής: «Αν είναι μια φορά ευλογημένη η εργασία, είναι δέκα φορές περισσότερο ευλογημένη η συνεργασία και οπωσδήποτε θα την έχουμε επ’ ωφελεία αυτού του τόπου».


Σημειώνεται πως, κατά την άφιξή του, το Μητροπολίτη καλωσόρισαν ο Αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και η σύζυγός του Εύη.

 


Πηγή: https://www.kalamata.gr/