Πανελλαδικές: Έναρξη με βατά θέματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΓΕΛ- ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

                           ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων σε ΕΠΑΛ και Γενικά Λύκεια με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, με θέματα που αφορούσαν την τέχνη με τον πολιτισμό καθώς και την δημοκρατία ως θεσμό που μπορεί να προαχθεί μέσα από το σχολικό περιβάλλον.
Στο εξεταστικό κέντρο της Κυπαρισσίας ικανοποιημένοι δήλωσαν εξερχόμενοι της αίθουσας οι υποψήφιοι παρά το γεγονός ότι εξάντλησαν σχεδόν τον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους. Ο Δημήτρης Λαγός που είναι απόφοιτος του ΓΕΛ, τόνισε ότι “έδωσα μετά από προετοιμασία πανελλήνιες, ήταν βατό θέμα σχετικά με την δημοκρατία που περιμέναμε ως σπουδαστές, νομίζω ότι όλα πήγαν καλά, δεν υπήρχε άγχος και εύχομαι καλά αποτελέσματα στα παιδιά, ενώ είναι αλήθεια ότι φέτος έχουμε λόγω αύξησης αριθμού των εισακτέων περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής αλλά ανεβαίνει η ύλη του χρόνου οπότε είναι δύσκολο να δώσεις δεύτερη χρονιά”.
Ο Μάριος Κανελλόπουλος ανέφερε ότι “τα θέματα ήταν βατά με την δημοκρατία που αναμέναμε λόγω των πρόσφατων εκλογών, εκτιμώ ότι μπορούσε να γράψει κάποιος που δεν είχε διαβάσει γα τα βασικά γνωρίσματα του πολιτεύματος, παρότι υπήρχαν περισσότερα ερωτήματα σε σχέση με πέρσι” ενώ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα ενώ είπε ότι δεν είχε άγχος σε σχέση με άλλους υποψήφιους.
Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι “το θέμα ήταν ικανοποιητικό για τους υποψήφιους, δύο ασκήσεις με δυσκόλεψαν οπότε δόθηκαν διευκρινίσεις, έχουμε φυσικά μπροστά μας 3 μαθήματα” ενώ κατέληξε λέγοντας ότι “το θέμα της έκθεσης ζητούσε να αποτυπωθεί η άποψη του τι πρέπει να πράξει ένας πολίτης για να εφαρμόζεται η δημοκρατία ως ενεργός πολίτης αλλά κυρίως κατά πόσον μπορεί να συμβάλει το σχολικό περιβάλλον ώστε οι νέοι να εκφράζονται δημοκρατία στην κοινωνία”. 
ΒΑΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Άρχισαν την Πέμπτη οι Πανελλήνιες 2019 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με την εξέταση στο μάθημα Νέα Ελληνική Γλώσσα. Το θέμα που έπεσε είναι κείμενο του Αλμπέρ Καμύ για την Τέχνη και τον κοινωνικό ρόλο του καλλιτέχνη μέσα από την εκπαίδευση.
Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ απαντώντας σε ερώτησή μας τόνισε ότι υπήρχε ικανοποιητική προσέλευση των υποψηφίων, η μετάδοση των θεμάτων πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, ζητήθηκε μια διευκρίνηση επί του θέματος που δόθηκε, ενώ οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στο χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους…Η σχολή του 1ου ΕΠΑΛ γεωγραφικά καλύπτει σπουδαστές από την Χώρα Μεσσηνίας μέχρι την νότια Ηλεία, με τις δράσεις που έχει για ένα επαγγελματικό μέλλον των σπουδαστών του..
Από την πλευρά του ο τελειόφοιτος του τμήματος Οικονομίας Διοίκησης του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας Κώστας Τσιμπλής δήλωσε ότι Το άγχος ήταν ιδιαίτερα τεταμένο απο την στιγμή που όλοι ξεκινήσαμε το πρώτο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας στο σχολείο και αγχωθήκαμε ακόμα περισσότερο όταν έφτασαν τα θέματα και μας τα μοίρασαν εκεί πιστεύω ότι έπρεπε να το εμπεδώσουμε καλύτερα διαβάζοντας τις ασκήσεις αρκετές φορές. Στην συνέχεια αφού εξοικιωθήκαμε με τον χώρο και τα θέματα αρχίσαμε να γράφουμε. Το θέμα μας ήταν η τέχνη και ο πολιτισμός με κείμενο το Α. Καμύ. Τα θέματα ήταν ενός μετρίου εώς σχετικά δύσκολου βαθμού αλλά πιστεύω τα καταφέραμε. Θέλω να ευχηθώ στους υπόλοιπους μαθητές καλή επιτυχία με καλά αποτελέσματα και καλό καλοκαίρι και ότι η ζωή τώρα ξεκινάει για μας”.

Βατό σε γενικές γραμμές χαρακτήρισαν το θέμα οι απόφοιτοι της Γ Ταξης που είχαν χρόνο ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του θέματος.  
 
 
ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία από τις πρώτες «μάχες», που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας, αλλά ταυτόχρονα είναι και η αφετηρία για την οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών.

Τις ημέρες των εξετάσεων οπλιστείτε με ψυχραιμία, ελπίδα και πίστη στον εαυτό σας και να έχετε στο νου σας, πως αυτή η δοκιμασία είναι απλά μια στάση στη μεγάλη διαδρομή τής ζωής σας.

Μέσα από τη «μάχη» λοιπόν που θα δώσετε, κρατήστε σαν πολύτιμο εφόδιο στη ζωή σας, την αξία τού να αγωνίζεσθε για να πετύχετε τους στόχους σας, γιατί η ζωή που τώρα ανοίγεται μπροστά σας, είναι ένας διαρκής αγώνας.

Να είστε σίγουροι πως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα σας δοθούν στη ζωή πολλές ευκαιρίες ακόμα, τις οποίες θα πρέπει να τις εκμεταλευτείτε, έτσι ώστε να αποκτήσετε εμπειρίες και όλα τα κατάλληλα εφόδια, για να κτίσετε το δικό σας μέλλον, αλλά και το μέλλον του τόπου μας.

Θέλω, λοιπόν να σας ευχηθώ από καρδιάς, πάνω και πέρα απ’ όλα ψυχική και σωματική υγεία, καλή επιτυχία, επίτευξη των προσδοκιών σας και πραγματοποίηση κάθε ονείρου και επιθυμίας σας.

Και να θυμάστε, πως η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να ζήσετε τη ζωή σας, έτσι όπως εσείς θέλετε.

Με εκτίμηση

Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ