Πανελλαδική στάση εργασίας των ταξί στις 8 Νοεμβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, προκήρυξε στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου ως τις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 το πρωί.

Στην Καλαμάτα το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί της πόλης συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας  από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στα αιτήματα της αναφέρει:

  • Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.
  • Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.
  • Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Ο εκφοβισμός με διώξεις & αγωγές στοχεύει στην απαγόρευση της δημοσιοποίησης των απόψεών μας.

Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΤΑ, όπου εξαγγέλλεται η απεργία, αναφέρει ότι υπερασπιστές του Θύμιου Λυμπερόπουλου στο δικαστήριο στις 8 Νοεμβρίου, θα είναι μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας

H Beat, στις 1 Μαρτίου 2018 και σε συνέχεια εξώδικης διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της ομοσπονδίας ταξί, είχε καταθέσει αγωγή, ζητώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για βλάβη της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της και για δυσφήμισης της εταιρείας, για όσα είχε αναφέρει ο Θ. Λυμπερόπουλος για φοροδιαφυγή, ανυπαρξία σαφούς νομικής υπόστασης στην Ελλάδα, παράνομη λειτουργία χωρίς να τηρούνται οι κανόνες της αγοράς ταξί, διατήρηση offshore σε εξωχώριες νήσους, όπου καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας από τη δραστηριότητα της Beat στη χώρα μας.