Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου – σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου, αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και συζύγου του Υπουργού Οικονομίας, παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο Υπουργός Οικονομίας υπέβαλλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, αργά το βράδυ της Δευτέρας και ο Αλέξης Τσίπρας την έκανε αποδεκτή.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρισκόταν στην Τρίπολη, για την έναρξη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου και από εκεί τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρας, ενημερώνοντάς τον για την παραίτησή του.

Όπως αναφέρει η πλευρά του Δ.Παπαδημητρίου, η επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό ήταν σε καλό κλίμα. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αύριο, οπότε θα επιστρέψει στην Αθήνα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Και οι δύο παραιτήσεις υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας, μετά από το ζήτημα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου του οποίο λάμβανε η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι παραπάνω εξελίξεις, συνεπώς, “ανοίγουν το δρόμο” για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος πιθανότατα θα γίνει αύριο Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι τρεις υπουργικές θέσεις είναι πλέον κενές, μετά τις παραιτήσεις Ζουράρι, Αντωνοπούλου και Παπαδημητρίου.