Παρουσίαση βιβλίων Μεσσήνιων δημιουργών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρουσίαση βιβλίων Μεσσήνιων δημιουργών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 05 Ιουνίου ώρα 8 μ.μ. στη βεράντα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και τις Εκδόσεις 24 Γράμματα και θα παρουσιασθούν τα βίβλια του Δημοσθένη Μιχαλακόπουλου «Μεσολάβηση», ποίηση και της Ελένης Αλαφογιάννη «Τέρμα Ιπποκράτους», μυθιστόρημα.

Για το βιβλίο του Δημοσθένη Μιχαλακόπουλου θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Κωστέας, φιλόλογος και η Αννα Μέριανου, ψυχολόγος. Για το βιβλίο της Ελένης Αλαφογιάννη θα μιλήσουν ο Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος και η Μαρία Βεργινάδη, δικηγόρος.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:
Ο Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Καλαμάτα, όπου και διαμένει. Οι ποιητικές συλλογές του “Ημερολόγιο στρώματος”,  και “Σημειώματα στην πέτρα” κυκλοφορούν σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Για την ποιητική συλλογή του “Αταξίδευτα” έλαβε το Βραβείο Ποίησης Μαρία Πολυδούρη 2016. Το 2017 βραβεύθηκε με το 1ο Λογοτεχνικό Βραβείο Ποίησης στον Α’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Η Ελένη Κ. Αλαφογιάννη γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» και είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ασχολήθηκε επί χρόνια με τη συγγραφή, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα του ΕΚΠΑ «Δημιουργική
γραφή: μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα, σενάριο, θεατρικός λόγος» το 2015 και παρακολούθησε σεμινάρια διόρθωσης κειμένου με το συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.
Το Δεκέμβριο του 2016 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, μια νουβέλα με τίτλο «Γραμμές αίματος» από τις εκδόσεις Πανός. Έχει δημοσιεύσει στο ηλεκτρονικό περιοδικό Fractal.
Μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά, ασχολείται πλέον με τη συγγραφή και διαμένει μόνιμα στην Καλαμάτα.