Περιήγηση στην νήσο Σφακτηρία και μπάνιο στην Φοινικούντα για τους φυσιολάτρες του Ευκλή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 οι πεζοπόροι και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων-Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, θα εξορμήσουν στην Πυλία, για να επισκεφθούν την Πύλο, να γνωρίσουν με καραβάκι την νήσο Σφακτηρία στον Όρμο του Ναυαρίνου, να δουν από κοντά τα 3 μνημεία των Άγγλων, των Γάλλων και των Ρώσων, τα οποία αποδίδουν φόρο τιμής στους πεσόντες της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου 1827 και στο τέλος να απολαύσουν το θαλασσινό μπάνιο τους στην Φοινικούντα.
Θα πραγματοποιηθεί στην Πύλο επίσκεψη στο σπίτι του Ολυμπιονίκη (1912 στην Στοκχόλμη Σουηδίας) Κωστή Τσικλητήρα.

ΝΗΣΟΣ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ.
Η Σφακτηρία είναι φυσικό οχυρό, που προστατεύει με ασφάλεια τον Όρμο του Ναυαρίνου από τους ανέμους του Ιονίου Πελάγους, έχει έκταση 3500τ.μ. και στενόμακρο σχήμα.
Πρόκειται για την τελευταία σημαντική Ναυμαχία στην ιστορία, που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με ιστιοφόρα σκάφη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανεξαρτησία των Ελλήνων.
Στην μάχη αυτή ο Ιμπραήμ έχασε μαζί με τον στόλο του και τις ελπίδες του, να καταπνίξει την Επανάσταση, καθώς αποκλείσθηκε από τον στόλο των Μεγάλων Δυνάμεων και έχασε τα 60 από τα 89 πλοία του και πλήθος στρατιωτών.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 8:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.)

Μετάβαση στην Πύλο με λεωφορείο.
Κόστος μεταφοράς με λεωφορείο : 7 ευρώ (μέλη), 9 ευρώ (μη μέλη) και 5 ευρώ (φοιτητικό και μαθητικό).
Περιήγηση με το καραβάκι έκπτωση για τον Σύλλογο 12 ευρώ αντί του κανονικού εισιτηρίου 15 ευρώ, εάν και εφόσον οι συμμετέχοντες είναι πάνω από 30 άτομα, αλλιώς το εισιτήριο είναι 15 ευρώ.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234.