Περιοδεία Χαρίτση στους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χωριά των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Μεσσηνίας και π. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Ειδικότερα, ο Αλ. Χαρίτσης πραγματοποίησε περιοδεία σε Αμπελόφυτο, Πύργο Τριφυλίας, Χώρα και Μουζάκι όπου -σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση- “συζήτησε με τους κατοίκους τόσο για τη σημασία των επερχόμενων εκλογών για το μέλλον της χώρας, όσο και για τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο Κορυφάσιο και το Αμπελόφυτο, έργο προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ”.

Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στις δηλώσεις του ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι “πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των βασικών υποδομών των χωριών αυτών, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του σχεδίου εκσυγχρονισμού υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της περιφέρειας της χώρας. Ένα άλλο σημαντικό έργο που επίσης εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση προς τον Δήμο Πύλου – Νέστορος είναι η δημιουργία κεντρικού συστήματος ελέγχου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη δημοτική ενότητα Πύλου μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού (τηλεμετρία)”.
Από τη συζήτηση με τους πολίτες, καταλήγει η ανακοίνωση, “προέκυψε η κοινή διαπίστωση ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής, χρειάζεται να γίνουν ακόμη περισσότερα, και για αυτό, είναι σημαντικό η χώρα να συνεχίσει στην ίδια πορεία ανάτασης της οικονομίας και επούλωσης των μνημονιακών πληγών”.
Μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση βρέθηκαν οι συνυποψήφιοί του Στέλιος Σπυρόπουλος, Γιώτα Κοζομπόλη και Γιούλα Ζαχαροπούλου.