Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας προς τους μαθητές που επισκέφθηκαν την μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, “οι νέοι θα πρέπει να βοηθήσουν διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Τα παιδιά και οι νέοι θα πρέπει να βοηθήσουν διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης και της σπουδαιότητας που αυτή έχει, τόσο οικολογικά, όσο και οικονομικά”.

Τα πιο πάνω υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου που το πρωί σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, επισκέφθηκαν την μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην Κορινθία καθώς -όπως είπε- σε αυτή κατέληγαν, τα προηγούμενα χρόνια, σκουπίδια από όλη την Πελοπόννησο.

Και η σημερινή επίσκεψη μαθητών -όπως και αυτές των δύο προηγούμενων ημερών, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν- εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων γυμνασιόπαιδων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στόχος των επισκέψεων και των ξεναγήσεων -η σειρά των οποίων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου- είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων από τις 5 Π.Ε. να δουν από κοντά και να ενημερωθούν, από στελέχη της πιο πάνω μονάδας, πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων σχολείων από τις 5 Π.Ε. στη μονάδα διαχείρισης της Παλαιόχουνης, που διοργανώνει η Περιφέρεια, αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου θα μεταβεί το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, την ερχόμενη Δευτέρα 20 του μήνα το 1ο Γυμνάσιο Αργους και ο κύκλος των επισκέψεων σχολείων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου με το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη θα επισκεφθούν μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.