Ποταμοδιάσχιση της Νέδας και κατάβαση στο φαράγγι του Νέδοντα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έντονη ορειβατική δράση από τον Σύλλογο Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα !!

Στις 27 Ιουλίου, είκοσι πέντε λάτρεις της Φύσης διέσχισαν την Νέδα, συμμετέχοντας στην 27η Πεζοπορική διαδρομή, όπου οι ντόπιοι διοργανώνουν για 27η χρονιά, τιμώντας την μνήμη του τελευταίου προέδρου της Κοινότητας Αυλώνας, Σωτήρη Λαμπρόπουλου.
Είναι η 4η χρονιά που το πεζοπορικό τμήμα του Ευκλή συμμετείχε στην παραπάνω ποταμοδιάσχιση της Νέδας.

Στις 4 Αυγούστου σειρά είχε το Φαράγγι του Νέδοντα ποταμού και η κατάβασή του. Η πολλή ζέστη δεν εμπόδισε τους πενήντα έξι συμμετέχοντες, να απολαύσουν την εμπειρία, το νέο μέλος του Ευκλή Χριστίνα Μανδρώνη περιγράφει :

“Ψυχή βαθειά έδειξαν οι φυσιολάτρες μέλη και μη του Συλλόγου Πεζοπόρων-Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής», κατά την κατάβαση στο φαράγγι του Νέδοντα ποταμού.

Συγκεκριμένα, στην εξόρμηση συμμετείχαν δύο ομάδες του συλλόγου. Η πρώτη ομάδα, ξεκίνησε από την περιοχή «Λαγού το Χάνι», κατέβηκε το μονοπάτι που οδηγεί στην κοίτη του Νέδοντα και διέσχισε 12 χλμ. μέσα στην κοίτη. Η δεύτερη ομάδα, ξεκίνησε 3 χλμ. έπειτα από την περιοχή «Λαγού το Χάνι» και μπήκε στην κοίτη, συμπληρώνοντας συνολικά απόσταση 9 χλμ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μεταξύ τους στα Διπόταμα και συνέχισαν μαζί την κατάβαση μέσα στην κοίτη, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοινού τη φυσική ομορφιά του φαραγγιού, τις λίμνες κτλ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ελένη Οικονομοπούλου και ο οδηγός της όλης διαδρομής, Σταύρος Παπαδόπουλος, έδωσαν από την αρχή σαφείς οδηγίες προς όλους, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα. Δεδομένου ότι η εξόρμηση ήταν ορειβατική με βαθμό δυσκολίας Β΄ . Βεβαίως όλοι ευχαρίστησαν τον Μιχάλη Ποταμούση, που με υπομονή παρέμεινε ως ”σκούπα” μέχρι να βγουν όλοι από το φαράγγι και τον Γεώργιο Κότση (μέλος διοίκησης) που είχε φροντίσει, να έχει δροσερά νερά για όλους στο τέλος της διαδρομής”.