Πρεμιέρα στις 27 Δεκεμβρίου για τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, δήλωσε «Πολύ ευτυχής για την ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας μετά από 33 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου», επισημαίνοντας – σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 – ότι η πρώτη εμφάνισή της θα γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ συγκινημένος για το γεγονός της ίδρυσης της Συμφωνικής Ορχήστρας, που «είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων».

Ο κ. Γυφτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τους επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι διαμένουν στην Καλαμάτα, ενόψει δημιουργίας της Συμφωνικής Ορχήστρας, κατέστη συνείδηση το γεγονός ότι στην πόλη μένουν πάνω από 25 επαγγελματίες μουσικοί, των οποίων ήταν όνειρο εδώ και χρόνια η δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον από μουσικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Ο κ. Γυφτάκης τόνισε ότι «αυτή η ορχήστρα θα πρέπει να ανήκει στην πόλη καταρχήν και εμείς θα φροντίσουμε να την ενισχύουμε όπου έχει ελλείψεις».

Την ιδιαίτερη χαρά της επεσήμανε η Καθηγήτρια Φλάουτου του Δημοτικού Ωδείου Βίκη Βασιλειάδη, την οποίαν ο κ. Γυφτάκης χαρακτήρισε σημαντική συμπαραστάτρια, που διαρκώς του υπενθύμιζε την ανάγκη δημιουργίας της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου είπε ότι χωρίς τη στήριξη του Δημάρχου δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα και τον ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η πρώτη συναυλία θα δοθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2018, με διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας τον Ανδρέα Τσελίκα, μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Δούζη, γνωστοποιώντας πως η Καλαμάτα θα είναι η 4η πόλη στην Ελλάδα με Συμφωνική Ορχήστρα, μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ο κ. Δούζης, τέλος, υπογράμμισε το γεγονός πως η δημιουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας αποτελεί τιμή για τη «Φάρις», ενώ δίνει το έναυσμα για τη μεταφορά της παραγωγής του πολιτισμού που υφίσταται στην Καλαμάτα πέρα από τα σύνορα της Μεσσηνίας και της Ελλάδος.