Προγραμματισμός εργασιών και παρεμβάσεων στα σχολεία από το Δήμο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαδοχικές συσκέψεις εργασίας, υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με αντικείμενο των προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου. Στόχος των συναντήσεων ήταν η επικαιροποίηση – κατάθεση αιτημάτων καθώς και η αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ διευθυντών σχολείων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Δ.Τ.Υ. ως προς τις ανάγκες των σχολείων τους.

362071388 2574207439423414 8991856951898584401 n

Οι συναντήσεις αφορούσαν αρχικά τις μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου και ακολούθως τις μονάδες που ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στις συναντήσεις έλαβαν μέρος πέραν των διευθυντών των σχολείων, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, η γενική γραμματέας του Δήμου και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Στις συναντήσεις, επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας.

image00003 Large

Έγινε αναλυτική ενημέρωση για έργα που έχουν δρομολογηθεί καθώς και παρεμβάσεις που θα υλοποιούν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Από τον Δήμαρχο τονίστηκε ότι ήδη -σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής- έχουν συσταθεί και εκτελούν εργασίες συντηρήσεων στα σχολεία, μόνιμα συνεργεία από το Δήμο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα συνολικά πέντε δημοτικά συνεργεία θα εκτελούν εργασίες στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Ακόμα, δόθηκαν κατευθύνσεις ώστε έγκαιρα και πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους οι καθαρίστριες, με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι ο Δήμος Καλαμάτας μέσω Δημοτικών Πόρων καλύπτει μέρος των αυξημένων αναγκών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

image00004 Large

Υπήρξε εφ’ όλης της ύλης γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία προκειμένου να βελτιωθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό οι σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν.