Προτεραιότητα για την Περιφέρεια και ο οδικός άξονας Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον απολογισμό του έργου στην Τριφυλία σκοπεύει να εκφράσει η περιφέρεια Πελοποννήσου το επόμενο διάστημα ώστε να αποδείξει ότι υπάρχει πλεόνασμα έργων και όχι λόγων.

Αυτή την φορά θετικές είναι οι εξελίξεις για τον οδικό άξονα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι το οποίο έχει έτοιμη επικαιροποιημένη μελέτη με όρους δημοπράτησης από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι υπάρχει άμεση προοπτική να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ καθώς σε δηλώσεις της στο περιθώριο εκδήλωσης η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, έχει υπερτονίσει την δέσμευση της περιφερειακής αρχής για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ συμπληρώνοντας ότι η περιφέρεια «κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ένα μεγάλο έργο πνοής για την Τριφυλία μαζί με πλειάδα έργων που θωρακίζουν την περιοχή». Σημείωσε μάλιστα ότι “η περιφέρεια με συνέπεια χαράσσει έργο με αξιόπιστα δεδομένα ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα αλλά κυρίως με τεχνικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια των τριφύλιων πολιτών».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λεπτομέρειες του έργου δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν σύντομα ακόμα και με ανοιχτό το ενδεχόμενο στην εορτή του πολιούχου των Φιλιατρών ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης για την περιοχή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ