Πρόταση για το κάστρο των Γιγάντων ετοιμάζεται να υποβάλλει ο Δήμος Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ώριμες είναι πλέον για μεγάλο χρονικό διάστημα οι μελέτης αναστήλωσης και εξωραϊσμού στο Κάστρο της Κυπαρισσίας ή κάστρο των Γιγάντων το οποίο για δεκαετίες δεν έχει βρει την θέση που του αρμόζει ακολουθώντας τα χνάρια της ιστορίας και των μνημείων του τόπου μας.

Ολοκληρωμένη πρόταση ετοιμάζεται να υποβάλλει ο Δήμος Τριφυλίας σύμφωνα με ανάρτηση σχόλιο του Δημάρχου κ. Κατσίβελα προκειμένου να κατατεθεί στην πρόσκληση ΠΕΛ 55- Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος άξονας προτεραιότητας 3: Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα άνοιξε με πόρους που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο «Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Βασικός στόχος του φακέλου μετά τις αδειοδοτήσεις είναι η θεμελίωση των πρανών του κάστρου για την στατικότητα του μαζί με παρεμβάσεις στην βόρεια πλευρά του μνημείου, το οποίο μάλιστα θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου με την αρμόδια Διαχειριστική αρχή να έχει τον πρώτο λόγο.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ