Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η μεταφορά μαθητών στις σχολικές μονάδες χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Μεσσηνίας και τα μέτρα προφύλαξης τον υιό COVID-19 ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Μαΐου στην Π.Ε. Μεσσηνίας.
Συμμετείχαν στη συνάντηση η ΕΛΜΕ και η Ένωση Συλλόγου Γονέων &  Κηδεμόνων,
οι οποίοι συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο τα μέτρα προστασίας των μεταφερομένων μαθητών με μισθωμένα Λεωφορεία, μαθητών με Ειδικά Μαθητικά Δελτία και τέλος μαθητών που μεταφέρονται με ΤΑΞΙ.

Κατά τη συζήτηση αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφο από την Π.Ε. Μεσσηνίας στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας, στο Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας καθώς και στους ιδιώτες μεταφορείς με Λεωφορεία προκειμένου να επισημανθεί η τήρηση του μέτρου του 50% της επιβίβασης των μαθητών ανάλογα με τις θέσεις των λεωφορείων.

Επίσης θα επισημανθεί το γεγονός ότι όταν επιβιβάζονται μαθητές με Ειδικά Μαθητικά Δελτία μαζί με λοιπούς επιβάτες, θα πρέπει να τηρηθεί το μέτρο προστασίας με μάσκες.

Όσον αφορά την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, αυτά θα ρυθμιστούν ανάλογα έτσι ώστε να υπάρχουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους μαθητές.

Παράλληλα για το νέο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών και το σχεδιασμό των δρομολογίων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2020-2021, αυτός θα δρομολογηθεί ανάλογα με τους όρους προφύλαξης και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια υπουργεία.