Π.Υ. Καλαμάτας: Το Πάρκο Σιδηροδρόμων να παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με επίσημο έγγραφό της αναφέρει ότι το Πάρκο Σιδηροδρόμων αποτελεί επίσημα χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και ότι «θα πρέπει οι είσοδοι και οι έξοδοι του πάρκου να παραμείνουν ανοιχτοί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Δικαίωση του «ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»για το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Ως «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»κατά το παρελθόν και το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα το θέμα του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Εναντιωθήκαμε με επιχειρήματα στην απόφαση τηςΔημοτικής Αρχής να περιφράξει και στην ουσία να αποκόψει από την καθημερινότητα των πολιτών έναν από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς χώρους της Καλαμάτας.

Μάλιστα είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η σιδερόφρακτη περίφραξη του πάρκου, λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να φυλάξει το χώρο από καταστροφές και να τον αναδείξει κατάλληλα, δεν αποτελεί λύση αλλά αντίθετα υποβάθμιση συνολικά της καθημερινότητας των πολιτών.

Εκτός των παραπάνω, ο «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» έχει εναντιωθεί στην σιδερένια περίφραξη του Πάρκου και για το λόγο ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί επίσημα χώρος καταφυγής σε περίπτωση σεισμού, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Την συγκεκριμένη άποψη έρχεται να επικυρώσει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με επίσημο έγγραφό της το οποίο και επισυνάπτεται -σε απάντηση δικού μας ερωτήματος-  που αναφέρει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή το Πάρκο Σιδηροδρόμων αποτελεί επίσημα χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και ότι «θα πρέπει οι είσοδοι και οι έξοδοι του πάρκου να παραμείνουν ανοιχτοί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο».

Η άποψη, δε, της Δημοτικής Αρχής ότι οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού μπορούν να καταφύγουν στο Πάρκο του Λιμενικού που βρίσκεται σε απόσταση από το Πάρκο Σιδηροδρόμων, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ικανή εναλλακτική λύση και δεν δικαιολογεί την απόφαση για αποκλεισμό από την τοπική κοινωνία του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Καλαμάτας