Στα Πλακωτά θα μετακομίσει η Π.Υ. Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, ο αναπληρωτής Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Αντιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία στελεχών του Δήμου Καλαμάτας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με άριστη πρόσβαση στον περιμετρικό και από εκεί, με ταχύτητα, σε όποιο σημείο της Καλαμάτας και του Νομού χρειασθεί.

Η κατασκευή νέου σταθμού θα γίνει κατόπιν παραχώρησης εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας εκτάσεως περίπου 5 στρεμμάτων, στα Πλακωτά. Ο Αντιπύραρχος χαρακτήρισε το χώρο ιδανικό, καθώς βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τον κόμβο Λαιΐκων και τον περιμετρικό Καλαμάτας.
Συζητήθηκε, επίσης, η εξεύρεση χρηματοδότησης και ο Δήμαρχος υπέδειξε τη διαδικασία ΣΔΙΤ ως κατάλληλη, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει την κατασκευή σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συζητήθηκαν, ακόμη, η δημιουργία μνημείου πυροσβεστών, η διεξαγωγή ημερίδας το Μάρτιο για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την Πολιτική Προστασία, όπως και η διοργάνωση ασκήσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση πιθανού καταστροφικού φυσικού φαινομένου.