Στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 με ρεκόρ συμμετοχών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

282 σκάφη από 52 ιστιοπλοϊκά σωματεία από όλη τη χώρα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 στο Μεσσηνιακό Κόλπο, που διοργανώνει ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Δήμου

Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε από σήμερα, Τρίτη 18 Απριλίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Απριλίου 2023.

«Υποδεχόμαστε στην Καλαμάτα ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist για παιδιά κάτω των 13 ετών» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η εν  λόγω διοργάνωση φέρνει στην περιοχή μας περισσότερους από 700 αθλητές, προπονητές και συνοδούς.

«Η Καλαμάτα έχει παραδοσιακά ιδιαίτερη σχέση με τον ναυταθλητισμό. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που επέλεξε την περιοχή μας για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τον πρόεδρο και τα μέλη του Αίολου για την υποστήριξη αυτής της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 282 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα αποτελούν πανελλήνιο ρεκόρ.