Στην Καλαμάτα το TBEX Europe 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας τουριστικής προβολής θα βρεθούν από σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου έως την Πέμπτη 11 του μήνα, η Καλαμάτα, η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος. Αφορμή είναι το παγκόσμιο συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese που διοργανώνει και φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο οποίο συμμετέχουν 360 travel bloggers και εκπρόσωποι των online travel media από δεκάδες χώρες και τουλάχιστον τρεις ηπείρους.

Το TBEX Europe 2023, αφορά ένα διεθνές συνέδριο που απευθύνεται σε travelbloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου Social Media και διαμορφωτών κοινής γνώμης.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η Καλαμάτα, απ’ όπου οι έμπειροι επαγγελματίες με ειδίκευση στον τουρισμό, από όλον τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις, στρατηγικές και τακτικές της τουριστικής αγοράς, αλλά και να προβάλλουν την ομορφιά και τις μοναδικές εμπειρίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο του TBEX Europe 2023  συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο βασικές εκδηλώσεις – δράσεις στην Καλαμάτα, συνδράμοντας στο διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, το οποίο επίσης υποστηρίζουν το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, Περιφέρειες και Δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Καλωσορίζουμε στην Καλαμάτα τη διοργάνωση του TBEX Europe 2023, Peloponnese. Ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή εμβέλεια, που τοποθετεί την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, στο επίκεντρο της παγκόσμιας τουριστικής προβολής. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσική ομορφιά, μία πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, φιλόξενη και φιλική. Μέλος της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του TBEX Europe 2023, Peloponnese δηλώνουμε βέβαιοι ότι η Καλαμάτα μπορεί και θα κερδίσει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα».

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το συνέδριο θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο, με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου προβλέπονται για τους συμμετέχοντες στις εργασίες του και παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), τα FAM trips (Ταξίδια Εξοικείωσης) και τις βραδιές δικτύωσης, στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες 2 βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από τις 12 Μαΐου.