“Στην Κιβωτό του Κόσμου” ο Δήμαρχος Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη νέα δομή του εθελοντικού Οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου» που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε για τη λειτουργία της «Κιβωτού», με τον εμπνευστή και δημιουργό της πατέρα Αντώνιο, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη δομή της Καλαμάτας. Ο πατέρας Αντώνιος σημείωσε ότι στις δομές φιλοξενούνται παιδιά που φτάνουν στην «Κιβωτό» κατόπιν εισαγγελικών αιτήσεων. Ειδικοί παιδαγωγοί και κοινωνικοί λειτουργοί δημιουργούν μία στοργική οικογένεια για τα παιδιά και τα βοηθούν να πατήσουν στα πόδια τους, να μορφωθούν ή να εξειδικευτούν, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Εφαρμόζεται πρόγραμμα που προσφέρει επαγγελματικές διεξόδους όπως στους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής, ενώ στηρίζονται συμβουλευτικά και μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής, είναι να συνδράμει έμπρακτα στο πολυποίκιλο και θεάρεστο κοινωνικό έργο που προσφέρει η «Κιβωτός». Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και το επιστημονικό προσωπικό είναι στη διάθεση του Οργανισμού να προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεται η νεοσύστατη δομή της Καλαμάτας. Επίσης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την δυναμική του Δήμου στην εθελοντική προσφορά και την πρόθεση να αναζητήσει τρόπους που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ανοίγοντας μία μεγάλη αγκαλιά για παιδιά που αναζητούν αγάπη και φροντίδα.