Στην Τρίπολη σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα στις 11 το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί το θέμα της παράκαμψης των αρχαίων στην ακρόπολη του Πεταλιδίου, στο πλαίσιο κατασκευής του οδικού άξονα Τζάνε – Καλαμάκι, στα υπόλοιπα τμήματα του οποίου -εκτός απροόπτου- ξεκινά η διαγράμμιση και ο ηλεκτροφωτισμός.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγινε στην περιοχή αυτοψία από την ολομέλεια του ΚΑΣ, υπό τον γ.γ. Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου.

Επίσης, στη σημερινή συνάντηση θα υπογραφούν από τον περιφερειάρχη και την υπουργό προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου που αφορούν στην πλειονότητα των Π.Ε.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, α) η συνέχιση των ανασκαφών στην ρωμαϊκή έπαυλη στη θέση Κατουνίστρα του Λουτρακίου, β) η μελέτη και επισκευή του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και γ) η ενίσχυση του Διεθνούς Κέντρου Χορού της Καλαμάτας.