Στις πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή χαλαζόπτωση οι Γόντικας και Γούργαρης του ΚΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Φωτο: anagnostis.org

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου  και Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Γόντικα και τον Βαγγέλη Γούργαρη Δημοτικό Σύμβουλο Τρίπολης Επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή χαλαζόπτωση, είδαν την καταστροφή και συνομίλησαν με τους αγρότες.

Στη συνέχεια σε ανακοίνωση  τους τονίζουν:

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του ΕΛΓΑ σχετικά με την εναέρια προστασία αποδείχτηκαν φούμαρα.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Εκτιμήσεις των ζημιών και αποζημιώσεις όλων των παραγωγών της περιοχής του δήμου που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο.
  • Άμεσα να δοθεί κρατική ενίσχυση στους πληγέντες παραγωγούς ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν μιας και ο αντιαγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ καθυστερεί να αποζημιώνει και όταν το πράττει γίνονται αδικίες και εξαιρέσεις σε βάρος τους.
  • Πάγωμα των “χαρατσιών” και όλων των υποχρεώσεων των αγροτών που έχουν πληγεί (δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι κλπ).
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ  και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ώστε να αποζημιώνει τους αγρότες στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

Καλούμε τους πληγέντες αγρότες του δήμου να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους, θα είμαστε στο πλευρό τους.