Στο υπουργείο Πολιτισμού για το Κάστρο της Κορώνης ο Δήμαρχος Πύλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Κάστρο της Κορώνης και η επέκταση του Μουσείου της Χώρας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν  και ο Διευθυντής Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Θεμιστοκλής Βλαχούλης και ο Προέδρος του «Μανιατακείου Ιδρύματος» κ. Δημήτριος Μανιατάκης, τέθηκαν μία σειρά θεμάτων, εκ των οποίων τα βασικότερα είναι:

  •  Η προγραμματική σύμβαση για τη σύνταξη μελέτης σχετικής με τη στερέωση των επισφαλών τμημάτων των βραχωδών πλευρών στη νότια πλευρά του Κάστρου της Κορώνης, καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του.
  •  Η επέκταση του μουσείου της Χώρας. Συγκεκριμένα αιτήθηκε ο Δήμαρχος μια συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του μελετητή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ.
  • Η στερέωση και συντήρηση του κάστρου της Μεθώνης. Ειδικότερα αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ώστε να συναχθούν οι σχετικές μελέτες για τη στερέωση του κάστρου και να εξετασθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από πρόγραμμα για την κατασκευή του έργου. Ταυτόχρονα ζητήθηκε η δημιουργία μόνιμου κλιμακίου που θα πραγματοποιεί έργα συντήρησης στο κάστρο της Μεθώνης.

Συνάντηση με Θεοχάρη

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και Εκπρόσωπο του ΤΕΙΠΕΔ, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου. Εκεί συζήτησαν θέματα όπως αυτό της Μεσογειακής Διατροφής, αλλά και της τουριστικής αξιοποίησης τόσο των λιμένων του τόπου, όσο και των ιδιαίτερων περιοχών φυσικού κάλους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαπιέντζας.