Συμβάσεις έργων άνω του ενός εκ ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – χαμηλή η ροή χρηματοδοτήσεων από το υπουργείο για έργα του ΠΔΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συμβάσεις με τους αναδόχους για έργα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμβάσεις για το έργο  συντήρησης και βελτίωσης κατά τμήματα της επαρχιακής οδού 39 Καρύταινα – Ατσίχολος – Βλαχοράπτη – Παλαιόκαστρο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, καθώς επίσης για το έργο συντήρησης, αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ανω Δολιανά – Ανω Βέρβενα με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση ποσού 74.400 ευρώ που αφορά σε εργασίες ανάπλασης του οικισμού Τουρκολέκα, όπως επίσης και συμπληρωματική σύμβαση 94.968,12 ευρώ για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε δρόμους που συμβάλλουν στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Καρυές Αργολίδας (προς μονή Γοργοεπηκόου).

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του, επισήμανε εκ νέου το πρόβλημα των καθυστερήσεων διάθεσης πιστώσεων από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, κυρίως όσον αφορά σε έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ αναφορικά με το ΕΣΠΑ είπε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Απευθύνοντας έκκληση να γίνουν άμεσα εκταμιεύσεις από το υπουργείο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε, ότι ως συνέπεια των καθυστερήσεων προκύπτει δυσλειτουργία ως προς τα ήδη εξελισσόμενα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ -λιμενικά, οδικά, κτηριακά-, με διακινδύνευση τόσο ως προς την ποιότητα των έργων, όσο βεβαίως και ως προς την ολοκλήρωσή τους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι επιπλέον πρόβλημα συνιστούν οι μεγάλες αυξήσεις των υλικών που έχουν επέλθει λόγω των συγκυριών, καθώς το υπουργείο ζητεί να υπολογιστούν όταν συντάσσονται τα τιμολόγια χωρίς ωστόσο να τις καλύπτει:

“Ως συνέπεια υποχρεωνόμαστε, εκ των πραγμάτων, να περιορίζουμε ως Περιφέρεια το φυσικό αντικείμενο, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε” κατέληξε ο Π. Νίκας.