Συμβάσεις για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων της Αργολίδας υπέγραψε στο Ναύπλιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις συμβάσεις με αντικείμενο την προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα Φιχτίων, Διδύμων και Κοιλάδας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Αργολίδας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο Ναύπλιο.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι παρελήφθη η μελέτη για το Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο, με αντικείμενο την κατασκευή συμπληρωματικών κτηρίων προκειμένου καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών του.

Οπως είπε ο περιφερειάρχης, το έργο μπορεί να υλοποιηθεί μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου μετά από σχετική πρόσκληση της οποίας επίκειται η έκδοση.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με τον Βασίλη Κωτσιομύτη, πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που λειτουργεί στο Λυγουριό εδώ και 28 χρόνια.

από τον οποίον ο πρόεδρος του εν λόγω -μη κερδοσκοπικού- φορέα ζήτησε να στηρίξει η Περιφέρεια την μεταφορά του μουσείου στο Ναύπλιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο κοινό

“Είναι ένα από τα λίγα μουσεία Φυσικής Ιστορίας που υπάρχουν στη χώρα μας” δήλωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας τη συνεργασία του με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και την ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) -δηλαδή το πρώην ΙΓΜΕ-, ενώ αναφέρθηκε στα περίπου 6.000 εκθέματα, κυρίως ορυκτά και απολιθώματα, όστρακα, έντομα κ.α.