Συμφωνία Αντωνίας Μπούζα – Παναγιώτη Νίκα για τα νερά κολύμβησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συμφωνία Αντωνίας Μπούζα και Παναγιώτη Νίκα διαπιστώνεται, όσον αφορά στην ποιότητα των νερών κολύμβησης,  καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Αντωνίας Μπούζα, τα νερά κολύμβησης στην Μεσσηνία είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως είχε αναρτηθεί και σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας χθες.

Στην ίδια ανακοίνωση η κα Μπούζα χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις μετρήσεις της ΠΑΚΟΕ, που υπενθυμίζεται ότι είχαν κρίνει ως ακατάλληλες για κολύμβηση 16 παραλίες της Μεσσηνίας.

Αναλυτκά, η ανακοίνωση της κας Μπούζα, έχει ως εξής:

“Μετά την πρόσφατη δημοσίευση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών
(ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με την οποία κάποιες ακτές της ΠΕ Μεσσηνίας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση, επισημαίνουμε ότι:
Αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση της ποιότητας των ακτών κολύμβησης,
σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π.8600/416/Ε103/23-02-2009, είναι η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία συλλέγει και υποβάλλει τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για αξιολόγηση.
Η Διεύθυνση Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Μεσσηνίας συνεργάζεται και συνεπικουρεί στις δειγματοληψίες προκειμένου να εκδοθεί Απόφαση για την καταλληλότητα των νερών των ακτών κολύμβησης του Νομού μας.
Με τα έως σήμερα αποτελέσματα, με δειγματοληψίες κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο 2019, από 47 ακτές κολύμβησης σε 5 Δήμους της Μεσσηνίας, οι αναλύσεις πιστοποιούν ότι τα νερά κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αναρτώνται στο site της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Υπενθυμίζουμε ότι τα όρια για εξαιρετικής ποιότητας ύδατα, ορίζονται σε:
Ε.coli (κολοβακτηρίδια) cfu/100ml  <250
Εντερόκοκκοι cfu/100ml <100.
Ως εκ τούτου οι αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ, χαρακτηρίζονται ανυπόστατες και δυνάμενες να επισύρουν νομικές κυρώσεις για συκοφαντική δυσφήμιση της περιοχής μας.