Συνάντηση Δημάρχου Πύλου-Νέστορος με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη επισκέφθηκε στην Πάτρα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, προκείμενου να εξετάσουν σειρά αιτημάτων του Δήμου σχετικά με τις δομές υγείας.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κορώνη και η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Πυλίας, σχετικά με την κάλυψη των έκτακτων συμβάντων υγείας, καθότι το κοντινότερο διαθέσιμο ασθενοφόρο βρίσκεται στην Καλαμάτα. Δήμαρχος και Διοικητής εξέτασαν το ζήτημα της διάθεσης ασθενοφόρου για περιοχή της Κορώνης, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση όταν χρειαστεί. Μάλιστα, ο Διοικητής είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου, οπότε και αναμένεται η άμεση επίλυση του σχετικού θέματος, το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων. Επιπλέον, ο κ. Καρβέλης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα, για στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Θετικός επίσης ήταν στο ζήτημα της νόμιμης και ομαλής λειτουργίας του ασθενοφόρου του Δήμου, με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής της Χώρας. Αναφορικά με το ήδη υπάρχων ασθενοφόρο που σταθμεύει στο περιφερειακό ιατρείο Χώρας, ο Δήμος με πρόσφατο αίτημά του προς το Υπουργείο Υγείας έχει υποβάλει προτάσεις ως προς την αξιοποίησή του, καθώς και τη διάθεση επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή της Υ.ΠΕ. για τη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που τέθηκαν. Συνάμα ευχαριστίες εξέφρασε στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Αλέξανδρο Τζωρτζίνη, για την συμβολή του στο θέμα της ενεργοποίησης του ασθενοφόρου της Χώρας, καθώς και στον Γενικό Ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας Ανδρέα Τσεκούρα, για την επίλυση πάγιων αιτημάτων της εν λόγω περιοχής.