Συνάντηση Παναγιώτη Νίκα με τον Αζέρο πρεσβευτή Α. Χουσεΐνοφ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ανάρ Χουσεΐνοφ (Anar Huseynov) είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Στην ωριαία και πλέον συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας, όπως οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές, ενώ ιδιαίτερη έμφασή δόθηκε στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε αυτόν των εξαγωγών. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διοργανωθεί από κοινού μια συνάντηση σε επιμελητηριακό επίπεδο, η οποία θα λάβει χώρα στην Τρίπολη.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αζέρο διπλωμάτη για τη δυνατότητα επενδύσεων στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης -όπου δίνονται αυξημένα κίνητρα, στο πλαίσιο του καθεστώτος της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή-, καθώς υπάρχουν προοπτικές για κινήσεις στους τομείς του φυσικού αερίου, αλλά και της κατασκευής μπαταριών.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Αζερμπαϊτζάν γνωστοποίησε στον Π. Νίκα ότι σε διάστημα ενός χρόνου από σήμερα, η χώρα του προγραμματίζει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα -αλλά και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι η χώρα μας έχασε μια ιδιαίτερα μεγάλη ευκαιρία στο πρόσφατο παρελθόν, ακυρώνοντας τον διαγωνισμό στον οποίον η εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR είχε εξαγοράσει ποσοστό της ΔΕΣΦΑ.