Συνάντηση Τσιόδρα με Ιερώνυμο πριν από την Ιερά Σύνοδο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου όπου θα εξεταστεί η στάση της Εκκλησίας και το αν θα συμμορφωθεί με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού έχει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Το τετ α τετ του υπεύθυνου που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας για το θέμα του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα με τον Αρχιεπίσκοπο έρχεται λίγη ώρα πριν συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Εκεί οι 12 Ιεράρχες θα αποφασίσουν αν θα κλείσουν οι εκκλησίες κι αν θα ανασταλεί η Θεία Κοινωνία, όπως επιτάσσει η επιστημονική κοινότητα και τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας συναντά τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να τον ενημερώσει και κατά πληροφορίες να του ζητήσει να κλείσουν οι εκκλησίας για να μην κινδυνεύσουν οι ευπαθείς ομάδες από τον κορονοϊό.

Όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής (15.03.2020) ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε για το θέμα της Εκκλησίας, είχε απαντήσει: “Αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να πάρει τις σωστές αποφάσεις”.

Για το θέμα ρωτήθηκε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την αναστολή των λειτουργιών. «Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», σημείωσε.

Η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Σαββατοκύριακο είχε περιεχόμενο όσα ακριβώς είχε πει ο πρωθυπουργός και στο «διάγγελμά» του την περασμένη εβδομάδα: να αποφευχθούν οι πολυπληθείς συναθροίσεις και οι εκκλησίες να μείνουν ανοιχτές μόνον για τα άτομα – αν θέλει π.χ. κάποιος ν’ ανάψει ένα κερί ή να προσευχηθεί ατομικά.

Όμως, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από άλλους Μητροπολίτες, οι οποίοι κινούνται στη γραμμή που εξέφρασε ο π. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι γίνεται «διώκτης του Κυρίου».

Πηγή