Συναντήσεις του Περικλή Μαντά στο υπουργείο υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια καθώς και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Κωτσιόπουλο είχε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής αναφέρει:

“Τις τελευταίες ημέρες, θεσμικοί φορείς της ιατρικής κοινότητας της  Μεσσηνίας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο που αυτές εγκυμονούν, για την δημόσια υγεία στο Νομό μας.
Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, συζητήσαμε διεξοδικά την διαμορφωμένη  κατάσταση και τις πρωτοβουλίες, που ήδη έχει αναλάβει το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, που αφορούν την έλλειψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας.
Ειδικότερα για τα νοσοκομεία στο Νομό μας, έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας άμεση καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Νέες θέσεις επικουρικών ιατρών έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και βρίσκονται στο τελικό στάδιο, καθώς επίσης έχουν ήδη δρομολογηθεί, έπειτα από ανεξήγητη καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης, νέες θέσεις ιατρών για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.
Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης, για τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας”