Συναυλία στην Αυστρία από 50 μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πενήντα μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα ταξιδέψουν στη Βιέννη για μία κοινή συναυλία Πρωτοχρονιάτικη, στο Klosterneuburg της Βιέννης.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε προσκληθεί, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και την κυβέρνηση της περιοχής της Κάτω Αυστρίας, στις 13 Ιανουαρίου 2019, από τη Συμφωνική Ορχήστρα πνευστών οργάνων Danubia, που όλοι απολαύσαμε στην Καλαμάτα τον Ιούλιο, για μία κοινή συναυλία Πρωτοχρονιάτικη, στο Klosterneuburg της Βιέννης. Πενήντα μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα ταξιδέψουν στη Βιέννη για αυτήν τη συναυλία και για άλλη μία, που θα δώσουμε μόνοι μας ως Νεανικό και Γυναικείο Μελίφωνο σε μία γειτονική πόλη της Βιέννης».

Ο κ. Γυφτάκης τόνισε πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το εγχείρημα, γιατί ενδυναμώνει τις ανταλλαγές που έχουν αρχίσει με την Αυστρία και, συγκεκριμένα, με Ινστιτούτα της Βιέννης αλλά και το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ». Προσέθεσε, μάλιστα, πως «το Γενάρη, πέρα από το ταξίδι στην Αυστρία, δύο μαθητές του Ωδείου θα βρεθούν σε ένα διεθνές σεμινάριο, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ στο Toblach της βόρειας Ιταλίας».