Συνεχίζεται η εφαρμογή του φετινού προγράμματος δακοκτονίας στην Αρκαδία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, όπως γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Π.Ε. Αρκαδίας

Ειδικότερα, η ΔΑΟΚ Αρκαδίας διευκρινίζει ότι αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου θα γίνει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην περιοχή Πηγαδίου και μεθαύριο Τετάρτη 5 του μήνα στην περιοχή Λεωνιδίου.

Στην ανακοίνωσή της, η πιο πάνω υπηρεσία της Π.Ε. Αρκαδίας γνωστοποιεί επιπλέον ότι τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών είναι το FORZA 10 CS (δραστική ουσία Lambda-cyhalothrin) και το Entomella 50SL.

Με την ίδια ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Αρκαδίας επισημαίνει ακόμα:

“Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στις ανωτέρω κοινότητες να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών (περίπου 6 -9.30 π.μ.) και να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα, ώστε να μην μένουν εστίες αψέκαστων περιοχών.

Για την ασφάλεια των συνεργείων οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα κτήματά τους από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι ευδιάκριτο το έδαφος του ελαιώνα.

Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Στους βιοκαλλιεργητές επισημαίνεται ότι θα πρέπει να σημάνουν κατάλληλα τα κτήματά τους, για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση τους. Σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος για οποιοδήποτε λόγο θα υπάρξει ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 271 0 226946, 275 50 29121, 275 70 22212”.