Σχολική γιορτή 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας για το Πολυτεχνείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενωτικός ήταν ο εορτασμός της εορτής του Πολυτεχνείου με σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα της Τριφυλίας, με τα επίκαιρα μηνύματα της ιστορικής εξέγερσης να παραμένουν διαχρονικά.

Την εύφημη μνεία όμως έλαβε φέτος η σχολική γιορτή που περιλάμβανε και θεατρικό δρώμενο στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Αλέκος Παπαδόπουλος από τους μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου της Κυπαρισσίας.

Εκτός από οπτικοακουστικό υλικό της ημέρας με τα γεγονότα της εξέγερσης των φοιτητών, μαθητές της Β και Γ Τάξης του ΕΠΑΛ παρουσίασαν ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο με χιούμορ καθώς εξιστορούσε με κωμικό τρόπο τον παραλογισμό της δικτατορίας, με τις αρχές να συλλαμβάνουν ένα μαθητή που συμπτωματικά είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον δικτάτορα, όπου του φόρτωσαν εκτός από συνθήματα σε τοίχους ενός σχολείου κατά του φασισμού, κι άλλες “εγκληματικές” ενέργειες….

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ…

Η θεατρική παράσταση χειροκροτήθηκε θερμά από τους μαθητές καθώς στην συνολική παρουσίαση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Παπαδοπούλου Ιωάννα, Χειμώνα Ελπίδα, στο τεχνικό μέρος ο μαθητής της Γ τάξης Δημήτρης Μπαρτζελιώτης, ενώ ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Δημήτρης Δράκος έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για την σχολική εορτή της επετειακής ημέρας, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουμε δει. Στο τέλος όλοι η παράσταση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Αναμένουμε και στο μέλλον να δούμε ανάλογες δραστηριότητες.

ΓΙΑΝ. ΜΠ