Σύσκεψη για την πορεία των μελετών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπηρεσιακή σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία των μελετών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκε η εξέλιξη στην εκπόνηση των μελετών -που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε έργα του ΕΣΠΑ αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης-, διαπιστώθηκε δε ότι σημαντικό ποσοστό από τις εν λόγω μελέτες είναι έτοιμες.

Ανάμεσα στις μελέτες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ανάφερε ενδεικτικά αυτές για έργα στη Μεσσηνία, όπως α) της παράκαμψης του Χαρακοπιού -ήδη αναζητείται χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο-, β) του οδικού άξονα Χώρα – Κορυφάσιο, όπως γ) της νέας γέφυρας στη Μαυροζούμαινα -μελέτη που έχει σταλεί ήδη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την χρηματοδότηση του έργου.

Ανάλογα, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, κινούνται και οι μελέτες έργων στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, παρατηρώντας ότι από την 1η του νέου χρόνου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορέσει εν πολλοίς να είναι έτοιμη για εντάξεις έργων εφ’ όσον εξευρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία -τονίζοντας ωστόσο στο σημείο αυτό πως υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία ως προς τις πιστώσεις, η οποία επιτείνεται με τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα.