Σύσκεψη Σπίρτζη στην Πάτρα για τις υποδομές στην Δυτική Πελοπόννησο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προεκλογικές ή όχι οι υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού σημασία έχει ότι έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τόνισαν κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Πάτρα οι φορείς που συναντήθηκαν με τον υπουργό Υποδομών βάζοντας στο κάδρο και το δρόμο Καλονερό-Τσακώνα για τον οποίο επιμένει όχι…έχει καλά νέα!

Ο υπουργός τόνισε ότι «προτεραιότητα για την κυβέρνηση η υλοποίηση υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι είναι επίσης προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία και για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πρέπει να γίνει και στη χώρα και περισσότερο στη Δυτική Ελλάδα». Ο Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανέλυσε σειρά έργων, όπως ο φορέας διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου στην Αχαΐα, τα οδικά δίκτυα και τα αντιπλημμυρικά στην «Ολυμπία» και την «Ιονία» οδό.

Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο κ. Σπίρτζης, «η Δυτική Ελλάδα είναι μία η περιοχή που έχει υποφέρει πάρα πολλά χρόνια από την έλλειψη υποδομών, ή από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση κάποιων κρίσιμων υποδομών,» προσθέτοντας ότι «εμείς δεν είμαστε της λογικής, τού αποφασίζει η κυβέρνηση και γίνονται τα έργα, αλλά έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και με τους δημάρχους της περιοχής».

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Μιλώντας στη συνέχεια για τα οδικά δίκτυα, είπε ότι «τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, πρέπει να επιβεβαιώσουμε το διαγωνισμό που θα γίνει για τον δρόμο Πύργο – Καλό Νερό», προσθέτοντας ότι «έχω και καλά νέα σχετικά με τη χρηματοδότηση των οδικών δικτύων Καλό Νερό – Τσακώνα και Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη». Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην «Ολυμπία» και την «Ιονία» οδό, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «είναι μία αναγκαία κοινωνική υποδομή, που έπρεπε να είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί πολλά χρόνια πριν, αλλά θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες». Να δούμε τελικά αν ξεκινήσουν με το νέος έτος τα έργα ή απλά είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα….

Σχετικά με το έργο του τρένου, τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας είπε ότι «το ζήτημα δεν είναι μόνο το πως θα έρθει στην Πάτρα, αλλά και το πως θα πάει μέχρι τον Πύργο την Αρχαία Ολυμπία» και στην συνέχεια έθεσε τα θέματα του οδικού δικτύου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα και των αντιπλημμυρικών έργων στην «Ολυμπία» και στην «Ιόνια» οδό. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «οι υποδομές είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη,» προσθέτοντας ότι «η περιφέρεια επιμένει πως το αύριο είναι μία κοινή υπόθεση της κυβέρνησης, της περιφέρειας και τοπικών φορέων, για αυτό και είναι η ώρα για να πάρουμε κρίσιμες και ουσιαστικές αποφάσεις».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ με πληροφορίες από το patrapress και το patraevents