Τέλος Ιουλίου αναμένεται να παραδοθεί και η τρίτη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας, αυτοψία από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέχρι τα τέλη του τρέχοντος Ιουλίου αναμένεται ότι θα έχει παραδοθεί η τρίτη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, στην Σκάλα, η οποία -στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- θα αναλάβει την επεξεργασία των απορριμμάτων των δήμων της Λακωνίας.

Την ενημέρωση αυτή έλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισκέφθηκε την πιο πάνω περιοχή το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου και είχε συνάντηση με τον εργοταξιάρχη.

Βασικότερος λόγος της καθυστέρησης, όπως ειπώθηκε, ήταν η διαμόρφωση της πρόσβασης προς τη μονάδα, με την παράδοση της οποίας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τρεις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, εξ άλλου, κατά την μετάβασή του στη Λακωνία, υπέγραψε αργά το μεσημέρι σήμερα, στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Σπάρτη, δύο συμβάσεις για ισάριθμα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα.

Η μία αφορά στο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Ευρώτα από τη γέφυρα στη Σκούρα έως τη γέφυρα Λευκοχώματος και από το σχέδιο πόλης της Σκάλας μέχρι τις εκβολές του.

Η δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε ο Π. Νίκας σήμερα στην Σπάρτη αφορά στο προϋπολογισμού 237.145,40 ευρώ έργο διαμόρφωσης της εισόδου του Γυμνασίου – Λυκείου των Μολάων, με σκοπό την δημιουργία πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία.

Κατά την παραμονή του στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε συνάντηση με κατοίκους από την περιοχή του Ελους, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που αφορούν στην εν λόγω περιοχή.