Τίμησαν στην Πολιανή τη μνήμη των Ηρώων Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εορτή στη μνήμη των καταγομένων από την Πολιανή Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά – Αναγνωσταρά διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας. Οι Ήρωες θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το έτος 1825, ο μεν πρώτος στο Μανιάκι, ο δε δεύτερος στη Σφακτηρία.

Το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023, στην Τοπική Κοινότητα Πολιανής του Δήμου Καλαμάτας, τελέσθηκε τρισάγιο στο χώρο των προτομών των Ηρώων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά, τον αντιδήμαρχο Πύλου Νέστορος Μιχάλη Καραβίδα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πολιανής Ιωάννη Μουτσιούλα και τον πρ. Υφυπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο. Τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αγγελόπουλος, Εφημέριος της Κοινότητας Θουρίας.

Εν συνεχεία έγινε εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Φιλόλογο και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Δήμητρα Δημοπούλου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.]

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο οι Αμφιείς, τον Σύλλογο Χορού Ξενία, τον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αργώ Αγίας Τριάδος. Στην εκδήλωση συμμετείχε το Σωματείο Εν Χορώ Μεσσηνίας Τμήμα Θουρίας, καθώς και ο συλλέκτης και Πρόεδρος του Συλλόγου “Ελληνομνήμονες” Σπύρος Κατσίρας με την πλούσια ιδιωτική συλλογή ιστορικών ειδών που διαθέτει και αποτελούν κειμήλια της Επανάστασης του 1821.