«Ανοίγεται καινούργιος δρόμος με τα υδατοδρόμια. Το μεγάλο ζήτημα είναι πως μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Υδατοδρόμια – Κρουαζιέρα – Αεροδρόμια – Ανάπτυξη –Ασφάλεια», που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ οργανωμένοι σε αυτό που θέλουμε να δείξουμε και σε αυτό που πρέπει να κατακτήσουμε».
Η Πελοπόννησος, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη προσφέρεται για την ανάπτυξη συγκεκριμένων υδατοδρομίων, με κύριο τον τουριστικό χαρακτήρα. «Χρειάζεται να μπούμε στο μοντέλο των ΣΔΙΤ και ότι γίνει να μην είναι μεμονωμένο, θα πρέπει να είναι μια συνολική προσπάθεια για όλη την Περιφέρειά μας, ακόμα και για την υπόλοιπη Πελοπόννησο, προκειμένου αυτό το δίκτυο να δώσει τα προσδοκώμενα οφέλη σε όλη την Πελοπόννησο. Αν μπούμε στον πειρασμό να αναπτυχθεί τοπικά μια τέτοια προσπάθεια και όχι σε ένα συνολικό σχεδιασμό στη λογική του δικτύου, πιστεύω ότι πολύ γρήγορα δεν θα μπορέσει να αντέξει τον ανταγωνισμό».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν από τις πρώτες Περιφέρειες που συζήτησε και προώθησε τη δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίων, αλλά το θεσμικό πλαίσιο του 2013 δεν βοήθησε, ανέφερε ακόμη ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ωστόσο την εκτίμησή του ότι ο νέος νόμος βοηθά στην ανάπτυξη και υλοποίηση αυτής της προοπτικής.
«Η Πελοπόννησος δεν είναι τουριστικά μια περιοχή που αναπτύσσεται στη λογική που αναπτύχθηκε όλη η χώρα. Η Πελοπόννησος ευτυχώς κρατήθηκε αλώβητη από μεγάλες παρεμβάσεις στο γεωγραφικό και περιβαλλοντικό της ανάγλυφο. Αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μου σημαντικό πλεονέκτημα και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε» σημείωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανέφερε ότι «σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, αναπτύσσουμε το θεματικό τουρισμό, τον εναλλακτικό τουρισμό, στοχεύουμε και πετυχαίνουμε τη διοργάνωση σπουδαίων διεθνών γεγονότων, όπως τα συνέδρια των Βρετανών και Γερμανών touroperator και στοχεύουμε στην προσέλκυση επενδύσεων».