Τα αλλάζει όλα ο Γιώργος Λεβεντάκης οδηγώντας την Τριφυλία σε αλλαγή σελίδας και νέα εποχή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα εποχή φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει η νέα Δημοτική αρχή Τριφυλίας που ορκίστηκε χθες Σάββατο βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κυπαρισσίας, δημιουργώντας τις συνθήκες ενός μοντέλου διακυβέρνησης που θα αλλάξει την ταυτότητα της περιοχής που έχει εγκλωβισμένες δυνάμεις που οδηγούν στην ανάπτυξη.

Καθρεφτάκια, παπαγαλάκια, μικροπολιτική στο περιθώριο…

Η νέα Δημοτική αρχή με τον δυναμικό Δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη που συγκέντρωσε την δεύτερη Κυριακή την πλειοψηφία του λαού που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξή του, αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία η Τριφυλία να βγει από την απομόνωση, την μιζέρια και τον ωχαδερφισμό. Με αναπτυξιακά εργαλεία, με συνεργασίες σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο πιέζοντας για την επιτάχυνση των έργων υποδομών, με άλλο αέρα δράσης λειτουργώντας χωρίς δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, αποτελεί την χρυσή ευκαιρία να μην χάσει ο τόπος το τρένο της ανάπτυξης αλλά κυρίως το ΕΣΠΑ που τελειώνει.

Στο πλαίσιο αυτό επειδή ο Γιώργος Λεβεντάκης παρακολουθεί χρόνια τώρα την πορεία του Δήμου κι όχι μόνο τα 5 χρόνια που πέρασαν, φιλοδοξεί να σπάσει το κατεστημένο της απραξίας, της αδιαφορίας, του μικροπολιτικού συμφέροντος και αισίως να βάλει τέλος… στα στημένα καθρεφτάκια και παπαγαλάκια που αρκετές φορές ιδίως την προεκλογική περίοδο ξεσάλωσαν προσπαθώντας να υποτιμήσουν όχι μόνο την υποψηφιότητά του αλλά και τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό του…

Εκπλήξεις και η πρώτη γυναίκα γενική γραμματέας.

Η αλλαγή πλεύσης στο ρου της τριφυλιακής ζωής φυσικά έχει αρκετό ρεπορτάζ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές μας πληροφορίες η μεγάλη είδηση είναι ότι θα έχουμε για πρώτη φορά γυναίκα στο τιμόνι της θέσης της Γενικής γραμματέως με εμπειρία διοίκησης κι όχι μόνο.

Η δεύτερη είδηση ότι όπως έχει δηλώσει ο κ. Λεβεντάκης θα δούμε νέα φρέσκα πρόσωπα στο Δήμο, με συγκεκριμένα καθήκοντα με την υποστήριξη των συνεργατών του. Μάλιστα σε ότι αφορά τους ειδικούς συνεργάτες θα υπάρξουν εκπλήξεις καθώς θα απαρτίζονται από στελέχη με εμπειρία, γνώση και δυναμική. Κι εδώ θα υπάρχει άρωμα γυναίκας που θα αποτελέσει έκπληξη για τα τοπικά δεδομένα, όταν ανακοινωθεί.

Σύμπλευση με οργανωτικό λόγο και άρωμα γυναίκας.

Σε ότι αφορά το αυτοδιοικητικό σχήμα όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο κ. Λεβεντάκης στην τηλεόραση Best υπάρχουν συζητήσεις για συνεργασίες καθώς σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή του ΟΤΑ, οι συμπράξεις θα αφορούν πλέον μια ενιαία παράταξη. 

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη 2 παρατάξεις που έχουν κοινό πλαίσιο αγώνων, δράσεων θα συμπαραταχθούν με την διακυβέρνηση του νέου Δημάρχου Τριφυλίας. Κι εδώ υπάρχει άρωμα γυναίκας ξανά ώστε να μπει σε νοικοκυροσύνη ο Δήμος τόσο σε πρόσωπα πέρα από τα 7 που απαρτίζουν την παράταξή  Άνοδος Τριφυλίας, ενώ σε ότι αφορά τα πρόσωπα των Αντιδημάρχων που αναμένεται να είναι 6 θα επιλεγεί το μοντέλο πιθανόν των θεματικών αιρετών με καθορισμένες αρμοδιότητες…

Η Τριφυλία ατενίζει μια νέα εποχή αφήνοντας πίσω το μίζερο παρελθόν. Ιδίως σε ότι αφορά το μέλλον του τόπου που αναμένουν οι νέες γενιές, αφού η περιοχή αποτελεί πληθυσμιακά όσο και γεωγραφικά το δεύτερο μεγάλο ατού της Μεσσηνίας μετά την Καλαμάτα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ