Τα δύο νέα γήπεδα γκολφ στο Navarino Hills

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο θρύλος του τουρνουά RyderCup και δύο φορές νικητής σε τουρνουά Masters, José MariaOlazábal, επισκέφτηκε την CostaNavarino την προηγούμενη εβδομάδα, για την παρουσίαση των δύο νέων γηπέδων 18 οπών στην τοποθεσία NavarinoHills.

Τα δύο γήπεδα εκτείνονται σε 1.250 στρέμματα σε ένα οροπέδιο με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και στο μοναδικό φυσικό τοπίο της Μεσσηνίας. Τα par-72 γήπεδα έχουν μήκος 6.466 και 6.280 μέτρα και θα προσφέρουν πολλές εναλλαγές στο παιχνίδι, καθώς ο σχεδιασμός του ενός γηπέδου ακολουθεί τις προδιαγραφές για γήπεδο αγώνων και θα έχει περισσότερες προκλήσεις, ενώ το δεύτερο γήπεδο θα είναι πιο βατό για τους γκολφέρ όλων των επιπέδων.

Με την προσθήκη των νέων γηπέδων τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2021, η CostaNavarino θα διαθέτει 4 γήπεδα συνολικά, σε απόσταση μόλις 13χλμ μεταξύ τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς γκολφ ανά τον κόσμο.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο NavarinoHills, ο κ. José MaríaOlazábal ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθω περήφανος που έχω την ευκαιρία να σχεδιάσω τα νέα γήπεδα σε αυτήν τη μοναδική τοποθεσία, στο NavarinoHills. To τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και νιώθουμε μεγάλη ευθύνη, ώστε να δημιουργήσουμε δύο γήπεδα που εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία, αλλά περιμένουμε την ημέρα που θα υποδεχθούμε τους πρώτους παίκτες, με μεγάλο ενθουσιασμό».

O κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Πανόραμα  Α.Ε.,ιδιοκτήτριας εταιρείας του NavarinoHills, δήλωσε: «Η επίσκεψη του José Maria Olazábalστο NavarinoHillsαποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη του έργου, το οποίο τοποθετεί την CostaNavarino ανάμεσα στους κορυφαίους αειφόρους προορισμούς. Με μεγάλη χαρά προχωρούμε στην υλοποίησή του, με στόχο να υποδεχθούμε στη Μεσσηνία, γκολφέρ από όλο τον κόσμο. Με τον José  MaríaOlazábal,μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τις βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξηςκαιαναμένουμεμεενθουσιασμόταεπόμεναβήματααυτούτουξεχωριστούέργου, το οποίο αντανακλά το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα της CostaNavarino».

Αυτή η επίσκεψη-ορόσημο έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του Ομίλου ΤΕΜΕΣ, για τη συνεργασία με την ConsilliumS.A., στο πλαίσιο της στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξη του γκολφ στην CostaNavarino.Πρόκειται για συμφωνία σύμπραξης 50/50 για μία από τις θυγατρικές του ομίλου, την ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Ε., με μία από τις επενδυτικές εταιρείες που διαχειρίζεται η Consillium, για την ανάπτυξη και λειτουργία τoυ NavarinoHills, καθώς και για τη λειτουργία του γηπέδου γκολφ TheDunesCourse.

Στην πρώτη περιοχή τηςCostaNavarino βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, TheRomanos, aLuxuryCollectionResort και TheWestinResortCostaNavarino, οι ιδιωτικές κατοικίες NavarinoResidences καθώς και μια μεγάλη γκάμα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Σε συνδυασμό με τις υποδομές για τα γήπεδα γκολφ, δημιουργείται στη Μεσσηνία ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου.