Τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης και τα καλντερίμια της γνώρισαν οι φυσιολάτρες του Ευκλή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την περασμένη Κυριακή (9/6ου) στην δεύτερη καλοκαιρινή τους εξόρμηση οι λάτρεις της φύσης, του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” με οδηγό τον ντόπιο φίλο τους Μιχαήλ Κιτρινιάρη περπάτησαν πάνω στα μανιάτικα καλντερίμια που ενώνουν τα χωριά : Πηγή (Λοσνά) – Πλάτσα – Κοτρώνι – Άγιος Δημήτριος και κατέληξαν για το θαλασσινό τους μπάνιο στην παραλία ”Πανταζή” (Πλατυνάμμος) στον Άγιο Νικόλαο.

Μας δήλωσε το μέλος του Ευκλή Κων/να Κουτσουμπού : << Πάντα με καλές προτάσεις ο Ευκλής για μια ακόμη φορά μας ξενάγησε στα ξεχωριστά μανιάτικα καλντερίμια των παλιών αγωγιατών και ντόπιων κατοίκων.
Τότε που η ζωή μετρούσε αλλιώς το χρόνο της, πεζοπορώντας σε παρόμοια μονοπάτια για τα χωριά και υπολογίζοντας την εναλλαγή των εποχών της με τις αγροτικές εργασίες.
Όμορφο εύφορο Μεσσηνιακό τοπίο που γλύφει με τα πόδια του το απέραντο γαλάζιο…..>>

Με την ευκαιρία οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα ημιορεινά χωριά, που συνάντησαν στο διάβα τους, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Η Πλάτσα με τα όμορφα πετρόκτιστα σπίτια της έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός της Μεσσηνιακής Μάνης.
Είναι κτισμένη σε τοποθεσία με προνομιούχο θέα στον επιβλητικό Ταΰγετο, ανατολικά και στον Μεσσηνιακό Κόλπο και το καταγάλανο Ιόνιο Πέλαγος, δυτικά.

Επόμενη ενδιαφέρουσα εξόρμηση του Ευκλή είναι το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος στον Νομό Ιωαννίνων και η διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου.