Τα Lidl αφαίρεσαν τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης από συσκευασίες προϊόντων!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σάλος έχει προκληθεί στα socila media τις τελευταίες ώρες με την φωτογραφία προϊόντος των Lidl που δείχνει ελληνικές εκκλησίες χωρίς τους σταυρούς τους. Ένας καταναλωτής μάλιστα «ανέβασε» την φωτογραφία από το προϊόν και δίπλα της την πραγματική φωτογραφία που απεικονίζει τους σταυρούς.

«Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL info  που ανέδειξε και το θέμα.

Mάλιστα, επισύναψε και τις σχετικές φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε από το Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση.

H φωτογραφία πριν (πάνω) και μετά

before_ Τα Lidl αφαίρεσαν τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης από συσκευασίες προϊόντων! [εικόνες]

Το παραδοσιακό αυτό σαντορινιό τοπίο επιλέχθηκε για να «συνοδεύει» τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ERIDANOUS, τα οποία διατίθενται από τα Lidl. Έτσι, η εκκλησία δίχως σταυρό στην Σαντορίνη κάνει την εμφάνισή της πάνω σε συσκευασίες γιαουρτιών, φιστικιών, φέτας ή ακόμη και μουσακά.

«Ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός» αναφέρει το δίκτο RTL.be, και παραθέτει τη σχετική απάντηση: «Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία».

Δεν εξήγησε, όμως, για ποιους λόγους επιλέχθηκε το εν λόγω τοπίο και όχι κάποιο στο οποίο δεν εμφανιζόταν κάποια εκκλησία ή άλλο χριστιανικό σύμβολο.

Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας.

Έτσι, η γερμανική αλυσίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους καταναλωτές: «η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα εκπρόσωπος του Lidl.

Τέλος στην σελίδα του RTL info υπάρχει και ένα γκάλοπ το οποίο χρήστες ρωτιούνται για τον αν είναι υπέρ η κατά της αφαίρεσις του σταυρού από την συσκευασία με το αποτέλεσμα να είναι συντριπτικά κατά της εταιρίας.

Πηγή: rtl info