Την εγκατάλειψη της Αλαγονίας επισήμαναν ξανά οι κάτοικοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την εγκατάλειψη από τον Δήμο, από την Περιφέρεια και από το κράτος επισήμαναν για άλλη μια φορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας οι κάτοικοι των χωριών της Αλαγονίας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αλαγονίας Αναστάσιος Ροβολής ζήτησε απαλλαγή των κατοίκων και επαγγελματιών από τέλη και φόρους,επισήμανε τα χρόνια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τώρα τελευταία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Λαδά Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε την βοήθεια του δήμου στις πληγέντες περιοχές.

Ακόμα το λόγο πήραν ο πρώην πρόεδρος Αλαγονίας Ηλίας Βασιλάκης και ο Παναγιώτης Σκαφιδάς κάτοικος και επαγγελματίας της περιοχής λέγοντας πως στην περιοχή δεν ζούν μόνο ηλικιωμένοι αλλά και νέοι άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν την εγκατάλειψη.

Πως είναι είναι δυνατόν ο δήμος Καλαμάτας να έχει απόθεμα 14,5 εκατομμύρια ευρώ και να μην κάνει τίποτα για τα χωριά του Ταϋγέτου τόνισε.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ο οποίος ήρθε καθυστερημένα στην συνεδρίαση είπε πως για τον εθνικό δρόμο υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια και όσο για τις ζημιές που έχουν γίνει θα δοθούν 500.000 ευρώ για έργα, και πως οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους θα μείνουν σε άλλα, τα οποία θα νοικιάσει ο δήμος, και θα αποκαταστήσει τους χαλασμένους δρόμους για να πηγαίνουν οι κάτοικοι σπίτια τους και στις εργασίες τους.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, είπε ότι το μόνο έργο του Δήμου στην περιοχή του Ταϋγέτου είναι ο σκουπιδότοπος της Μαραθόλακας. Σχολιάζοντας την απουσία του δημάρχου από την περιοχή είπε ότι ο κ. Νίκας έχει μια αλλεργία στις φυσικές καταστροφές και πως όταν ήταν για τα σκουπίδια της Μαραθόλακας έπερνε απόφαση χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου αμέσως για τη κήρυξη έκτακτης ανάγκης.

Posted by Messinianews.gr on Thursday, 7 February 2019