Τι έχουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι Καθαριότητας όταν αργεί η περισυλλογή σκουπιδιών;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η καθαριότητα μάλλον είναι μισή αρχοντιά λέει η λαική ρήση αλλά η άλλη μισή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτες ιδίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κυπαρισσίας- Στασιού-Φαρακλάδας δεν είναι η καλύτερη αφού τα δημοτικά τέλη τρέχουν για όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα.

Τρανό παράδειγμα οι αυτοσχέδιες χωματερές που προκαλούν την λαική ρήση κοντά στην περιοχή του Ροντακίου Κυπαρισσίας που αποτελεί μια σημαντική περιοχή. Τόσο κοντά στις εργατικές κατοικίες όσο και στην περιοχή των αποθηκών της ΕΑΣ η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Οι κάδοι συχνά ξεχειλίζουν κι ευτυχώς την Τετάρτη έγινε αποκομιδή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως μας έλεγαν κάτοικοι ήταν αναποδογυρισμένοι. Σε άλλη περίπτωση τα σκουπίδια μεταφέρονται σε παρακείμενο οικόπεδο καθώς αγέλες σκύλων περιφέρουν τα απορρίμματα στην περιοχή.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί πάντα στην περιοχή της Καρτελιώτισσας και του Σανί καθώς αποτελεί μόνιμη πληγή για την περιοχή θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι πέρασε αλλά οι αυτοσχέδιες χωματερές επιμένουν. Φυσικά να μην επισημάνουμε κάδους απορριμμάτων που περιμένουν μέρες στην περιοχή των Φιλιατρών.

‘ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ” ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ Ή ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ;

Το ερώτημα προς τους αρμόδιους του Δήμου είναι απλό αφού στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας εκφράστηκε ότι υπάρχουν “κακοί δημότες” που παρατούν σκουπίδια όπου να είναι ή μεταφέρουν μπάζα.

Φυσικά μπορεί να υπάρχουν δημότες που αφήνουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα γιατί έτσι τους βολεύει. Όμως τι έχουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι Καθαριότητας όταν αργεί η περισυλλογή σκουπιδιών για ημέρες σε περιοχές εντός του επαρχιακού δρόμου;

Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας σε όλο του το εύρος και πότε;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ