Τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (Ο.Α.Μ.Κ), στα πλαίσια της διάδοσης του πνευματικού αθλήματος του μπριτζ, θα δημιουργήσει και φέτος τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών. Η  πρώτη συνάντηση γνωριμία, στην οποία και θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το τμήμα παίδων έχει οριστεί την Τετάρτη 23/1/2019 και ώρα 18:00 στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Pharae Palace.

Το παιχνίδι του μπριτζ για τους μαθητές, είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν,μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού, την λογική και επαγωγική τους σκέψη. Το μπριτζ είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι που προσφέρει νοητική άσκηση και βελτιώνει αισθητά την μνήμη και την κρίση των παιδιών.

Η ενασχόληση με σύμβολα και αριθμούς προϋποθέτει εστίαση και αυτοσυγκέντρωση, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παιχτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών ενώ παράλληλα ευνοεί την επικοινωνία και την κοινωνικότητα. Επειδή ακριβώς το μπριτζ δεν είναι ατομικό άθλημα, αλλά έχει ως μονάδα το ζευγάρι, καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατομμύρια παιδιά όλων των ηλικιών σε Ευρώπη και Αμερική ασχολούνται με το μπριτζ από τη σχολική περίοδο της ζωής τους. Σε πολλά σχολεία μάλιστα το μπριτζ είναι μάθημα επιλογής καθώς έχει αποδειχθεί μετά από μελέτες ότι αποτελεί εφόδιο για βελτίωση στην απόδοση των παιδιών σε όλα τα άλλα μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μας στο τηλ. 6974-898944 (Κατσίποδας Δημήτριος ) , μέσω e-mail στο oamkbridge@gmail.com , καθώς και μέσω του site www.oamk.gr και της σελίδας μας στο Facebook « ΟΑΜΚ – Όμιλος Αγωνιστικούς Μπριτζ Καλαμάτας»

 

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας

 

Κατσίποδας Δημήτριος Μιχαλοπούλου Καλλιόπη- Κλαίρη