Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και για την εκλογή των Αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ.
Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ» με επικεφαλής τον κ. Βαγενά Γεώργιο καταλαμβάνοντας 15 έδρες στο νέο 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο, με δεύτερο τον συνδυασμό «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» που καταλαμβάνει 2 έδρες.

Οι υποψήφιοι που εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι οι παρακάτω:
1. Βαγενάς Γεώργιος ΠΑΤΡΑ
2. Ρώρος Γεώργιος ΠΑΤΡΑ
3. Σπυρόπουλος Σπυρίδων ΑΙΓΙΟ
4. Καλοθέου Αντώνιος ΑΡΓΟΣ
5. Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος ΠΑΤΡΑ
6. Λευκαδίτης Γεώργιος ΠΑΤΡΑ
7. Χαβέλης Νικόλαος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
8. Νιφοράτος Ιάκωβος ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
9. Σιαψάλης Νικόλαος ΑΜΑΛΙΑΔΑ
10. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος ΑΙΓΙΟ
11. Πασιόπουλος Κωνσταντίνος ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
12. Γεώργαρης Βασίλειος ΚΟΡΙΝΘΟΣ
13. Σαρματζής Κωνσταντίνος ΦΙΛΙΑΤΡΑ
14. Φλώρος Παναγιώτης ΣΠΑΡΤΗ
15. Μπουζιάνου Μαγδαλινή (Λίλυ) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
16. Γρηγορόπουλος Σταύρος ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ
17. Καγιάφας Μιλτιάδης ΠΑΤΡΑ

Η προσέλευση των Αντιπροσώπων μας από όλη την Πελοπόννησο και την Νοτιοδυτική Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα αθρόα με το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων να ανέρχεται στο 95%. Οι αντιπρόσωποι με σαφήνεια έδειξαν ότι στηρίζουν την νέα διοίκηση στο δύσκολο έργο της και την ενότητα που πρέπει να υπάρχει στους κόλπους της Ομοσπονδίας, η οποία ήταν και εξακολουθεί να είναι η πρώτη σε μέγεθος και δυναμική παρουσία, στο Τριτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των εμπόρων, την ΕΣΕΕ.

Ο πλειοψηφίσας σύμβουλος κ. Βαγενάς αναφέρθηκε στα ασφαλιστικά και τα φορολογικά θέματα όπως το θέμα των 120 δόσεων και η θέσπιση ενός ακατάσχετου εμπορικού λογαριασμού καθώς και σε επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Όπως επεσήμανε, η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την επίτευξη των στόχων της, την επίλυσή των διαφόρων θεμάτων προς όφελος των εμπόρων και την στήριξη των Εμπορικών Συλλόγων – Μελών της.

Προτεραιότητά της θα είναι η προστασία τους από τις πολιτικές που οδηγούν στον αφανισμό τις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις. Θα απαιτήσει περισσότερο ρεαλιστικά μέτρα εξυγίανσης που θα βοηθήσουν τις τοπικές αγορές και θα καταστήσουν και πάλι τις ΜμΕ ανταγωνιστικές και βιώσιμες.

«ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΕΛΙΔΑ. ΕΝΙΑΙΑ, ΔΥΝΑΤΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»